Social Icons

субота, 5 лютого 2022 р.

Олександр Олесь. «Микита Кожум’яка». Драматичний твір на тему народної казки.

Аудіокнига.

 Драма -казка  «Микита Кожум'яка».

https://www.youtube.com/watch?v=2lXhbOg9N4M

Презентація.

https://docs.google.com/presentation/d/1TjM7X3LTyzDaLlZ3Q5UnWjt3DsG-24nx/edit?usp=sharing&ouid=113992901375856408124&rtpof=true&sd=true

Тема: зображення боротьби добра і зла (Змій), в результаті якої перемагає добро, в образі богатиря, захисника правди і справедливості.

Ідея: уславлення всеперемагаючої сили добра над злом; мужності, героїзму, винахідливості, рішучості, представників із народу, які спроможні захистити рідну землю від нечестивців; засудження сил зла, жорстокості, корисливості, прагнення здобути жертву підступним шляхом.

Основна думка: уславлення народного героя-богатиря. Сила дається тому, хто захищає народ від зла, несправедливості, жорстокості.

Жанр: драма-казка. 

Теорія літератури.

Драматичний твір це твір, у якому життя подається переважно через розмови, вчинки та дії героїв і призначений для постановки на сцені. Текст драматичного твору розподіляється  на дві частини — мову героїв і ремарки, що вказують режисеру на декорації і дії персонажів.

Особливості:

  • драматичним казкам, п'єсам, поемам властива особлива побудова: дії, картини, яви;
  • складаються з висловлювань героїв, які називаються репліками;
  • мова автора обмежується короткими зауваженнями про зовнішність, інтонацію, жести, рухи персонажів, які мають назву ремарки;
  • у постановках важливу роль відіграють: оформлення сцени-декорації, звуковий, музичний супровід, майстерна гра акторів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.

 
Blogger Templates